niedziela, 25 listopada 2012

Najzdrowsze mufinki.



Dobrze, że zrobiłam poniższe zdjęcie bo zapomniałabym podać większość składników  
- oczywiście robiłam na czuja. Zainspirował mnie przepis coolinaria.

Składniki:

 1 szklanka mąki pszennej 750 użyłam z Młyna Wilkanowo
1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej grubej j.w.
1/2 szklanki zgniecionych orzechów włoskich
1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO
1 czubata łyżka rodzynek
1 czubata łyżka miechunki (w centralnej części zdjęcia)
garstka płatków migdałowych
1/2 szklanki mleka sojowego
1/2 szklanki wody
1/2 szklanki oleju
1 łyżka likieru KumQuat



Wykonanie:

Mieszamy suche z suchym, mokre z mokrym.







Smarujemy foremki, nagrzewamy piekarnik.

Mieszamy składniki. Rozlewamy do foremek.

Pieczemy 180 - 200 stopni 30 minut, aż patyczek będzie suchy.






Pyyycha!

Polecam!

Smacznego!!!

4 komentarze:

  1. Wyglądają jak najzdrowsze!
    Częstuję się.

    OdpowiedzUsuń
  2. hej hej, super że się skusiłaś, masz może na blogu jakieś wytrawne muffiny? poszukuje pilnie:) poz Marcin z Coollinaria.com

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. http://vegarnkowo.blogspot.com/2012/11/chlebki-serowe.html

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...