Dobrze, że zrobiłam poniższe zdjęcie bo zapomniałabym podać większość składników
- oczywiście robiłam na czuja. Zainspirował mnie przepis coolinaria.
Składniki:
1 szklanka mąki pszennej 750 użyłam z Młyna Wilkanowo
1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej grubej j.w.
1/2 szklanki zgniecionych orzechów włoskich
1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO
1 czubata łyżka rodzynek
1 czubata łyżka miechunki (w centralnej części zdjęcia)
garstka płatków migdałowych
1/2 szklanki mleka sojowego
1/2 szklanki wody
1/2 szklanki oleju
1 łyżka likieru KumQuat
2 łyżki przyprawy do piernika
Wykonanie:
Mieszamy suche z suchym, mokre z mokrym.
Smarujemy foremki, nagrzewamy piekarnik.
Mieszamy składniki. Rozlewamy do foremek.
Pieczemy 180 - 200 stopni 30 minut, aż patyczek będzie suchy.
Pyyycha!
Polecam!
Smacznego!!!
Wyglądają jak najzdrowsze!
OdpowiedzUsuńCzęstuję się.
Smacznego!!!
OdpowiedzUsuńhej hej, super że się skusiłaś, masz może na blogu jakieś wytrawne muffiny? poszukuje pilnie:) poz Marcin z Coollinaria.com
OdpowiedzUsuńhttp://vegarnkowo.blogspot.com/2012/11/chlebki-serowe.html
Usuń