Moje kombinacje musztardowe może przeradzają się w obsesję ale owocują odkrytymi bardzo ciekawymi smakami!
Nie ma kwaśnego, mocnego smaku musztardy. Jest czysty aromat zawarty w ziarenkach gorczycy.
Ziarenka cudownie pękają skrzypiąc między zębami...
Chlebek wykonuje się według przepisu na chlebek wiejski .
Różnica w wykonaniu polega na dodaniu do mąki 2 łyżek musztardy francuskiej użyłam Kamis.
Można nieznacznie zmniejszyć ilość wody.
Potem trochę wyrobiłam ciasto. Odstawiłam do wyrośnięcia.
Piekłam w garnku żeliwnym 30 minut pod przykryciem i 20 do złotej skórki.
Naprawdę chlebek zaskoczył mnie swoim smakiem.
Pyycha! Polecam!
Smacznego!!!
Ale on cudnie wygląda!:)
OdpowiedzUsuńDzięki! Cieszę się bo zdecydowanie jeszcze lepiej smakuje! Pozdrawiam!
UsuńJa też dodaję do chleba różne "dziwne" składniki, ale na musztardę nie wpadłam. Fajny pomysł.
OdpowiedzUsuńZ kilku innych pomysłów ten jest najlepszy :)
UsuńWczoraj kupiłam malutkie foremeczki, żeby sprawdzać w mniejszej skali takie kombinacje. Dzieci na niektóre nie reagują z euforią np całe ziarenka pieprzu w chlebie ;))) Pozdrawiam!
Wygląda pysznie, o smaku się wypowiem jak upiekę ;-)
OdpowiedzUsuńPolecam !!! Ja dzisiaj próbuję Twój !!! Może już jutro opiszę - jak dam radę z układaniem :)))
Usuń