czwartek, 8 listopada 2012

Paszteciki z warzywami.



Paszteciki z ciasta drożdżowego z farszem z duszonych warzyw. 

Składniki:  

Ciasto:
500 g mąki pszennej 750 używam z Młyna Wilkanowo
1 czubata łyżeczka soli 
1/2 łyżeczki cukru
7 g drożdży instant
200 g zsiadłego mleka ( lub wody)
ok 50 - 100 g wody
3 łyżki oliwy z oliwek

Farsz:

marchew
pietruszka
cebula
sól, pieprz
olej


Kilka marchewek, pietruszkę zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebulkę pokroić na paseczki. Na rozgrzany olej wrzucić marchewkę i pietruszkę. Lekko skarmelizować. Dodać cebulkę i dusić do miękkości.  Przyprawić solą, pieprzem. 

Wykonanie jak w przypadku pasztecików z parówką .  Po wyjęciu z piekarnika plecki posmarowałam masłem z lodówki.






Idealne do czerwonego barszczyku.

Smacznego!!!

2 komentarze:

  1. Wyglądają świetnie! Przepis zapisuję, z przyjemnością takie zrobię. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, są naprawdę przepyszne i proste. Serdecznie polecam. Pozdrawiam!

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...