Szybciutka jesienna zupka. Pyszniutka!
Składniki:
2 marchewki
1 pietruszka
1/4 selera
1/2 pora
2 łyżki soli
1/2 łyżeczki ziarenek czerwonego pieprzu
1 łyżka jarzynki wegetariańskiej bez glutaminianu sodu
3 łyżki koncentratu pomidorowego
1 szklanka połówek soczewicy czerwonej
Wykonanie:
warzywa umyć, obrać pokroić wzdłuż na ćwiartki, seler na plastry, por w całości.
Wodę zagotować, posolić, popieprzyć. Włożyć warzywa. Gotować do miękkości.
Wyjąć pora. Zblendować. Włożyć pora. Por po zblendowaniu może się ciągnąć nitkami. Ja go wolę w całości.
Wsypać przepłukaną soczewicę, dołożyć koncentrat pomidorowy i jarzynkę. Gotować do miękkości soczewicy ale nie za bardzo. Wyłączyć . Pod przykryciem dojdzie.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz