Przepyszne chlebki do śniadanka. Puszyste i pachnące z dodatkiem sezamu i odrobiny kminku.
Składniki:
500 g mąki pszennej 750 Młyn Wilkanowo
180 g białego sera półtłustego
2 łyżeczki soli
1 płaska łyżeczka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO
2 łyżki sezamu
1/3 łyżeczki kminku (dobrze jest ugnieść)
około 220 ml zsiadłego mleka lub wody
Wykonanie:
Wyrobić ciasto luźno. Masa musi być lekko paćkowata, żeby dała się łatwo łyżką rozłożyć do foremek.
Spryskałam wodą ze spryskiwacza i posypałam sezamem.
Piekłam w 180 stopniach do złotej skórki.
Pyycha!
Polecam!
Smacznego!!!
Pyszności :)
OdpowiedzUsuńOgromnie mi się podoba ta foremka :)
Jestem super zadowolona bo nie ma na niej śladów użytkowania. Jest bardzo ciężka - jakiś porządny stop a nazywała się mufinkowa:)
OdpowiedzUsuń