poniedziałek, 26 listopada 2012

Chlebki serowe.

Przepyszne chlebki do śniadanka. Puszyste i pachnące z dodatkiem sezamu i odrobiny kminku.

Składniki:

500 g mąki pszennej 750 Młyn Wilkanowo
180 g białego sera półtłustego
2 łyżeczki soli
1 płaska łyżeczka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO
2 łyżki sezamu
1/3 łyżeczki kminku (dobrze jest ugnieść)
około 220 ml zsiadłego mleka lub wody

Wykonanie:
 Wyrobić ciasto luźno. Masa musi być lekko paćkowata, żeby dała się łatwo łyżką  rozłożyć do foremek.

 


Spryskałam wodą ze spryskiwacza i posypałam sezamem.


Piekłam w 180 stopniach do złotej skórki.







Pyycha!

Polecam!

Smacznego!!!

2 komentarze:

  1. Pyszności :)
    Ogromnie mi się podoba ta foremka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jestem super zadowolona bo nie ma na niej śladów użytkowania. Jest bardzo ciężka - jakiś porządny stop a nazywała się mufinkowa:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...