wtorek, 13 listopada 2012

Bułeczki z musztardą, cebulką i parówką.


W takiej kolejności w tytule posta podałam składniki w jakiej wg mnie mają one wpływ na smak tych bułeczek. Chłopcy pytali czy wszystkie są z parówką? Zestawienie musztardy francuskiej z duszoną cebulką jest chyba wystarczające.

Składniki:

500 g mąki pszennej 750 używam z Młyna Wilkanowo
1 czubata łyżeczka soli
1/2 łyżeczki cukru
7 g drożdży liofilizowanych
200 ml wody
2 łyżki oliwy z oliwek
kilka łyżek mąki pszennej grubej do podsypania j.w.

Farsz:
musztarda francuska
cebula duszona na oleju
opakowanie parówek sojowych classic 

Wykonanie:

Składniki ciasta wymieszałam, wyrobiłam. Podsypywałam mąką gruboziarnistą - bardzo grubą.

Odstawiłam na 15 minut do wyrośnięcia.
Podzieliłam na pół, znowu na pół. Łącznie 16 sztuk.
Każdą wyrobiłam, rozwałkowałam. 
Kolejno nakładałam: łyżeczkę musztardy francuskiej, łyżeczkę duszonej cebuli, kawałek parówki sojowej. 






Zalepiłam, układałam złączeniem pod spód.

Odstawiłam do wyrośnięcia na 30 minut w ciepłym miejscu.

Piekłam 40 minut w 220 stopniach.






Dzięki temu, że przydarzyła się mi taka łódeczka widać doskonale zawartość:


Pyyycha! Polecam!

Smacznego !!!


Potrawy rozgrzewające

2 komentarze:

  1. Mężowi sie spodobało, wiec zaczynam robić,pozdrawiam
    Karola

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...