W takiej kolejności w tytule posta podałam składniki w jakiej wg mnie mają one wpływ na smak tych bułeczek. Chłopcy pytali czy wszystkie są z parówką? Zestawienie musztardy francuskiej z duszoną cebulką jest chyba wystarczające.
Składniki:
500 g mąki pszennej 750 używam z Młyna Wilkanowo
1 czubata łyżeczka soli
1/2 łyżeczki cukru
7 g drożdży liofilizowanych
200 ml wody
2 łyżki oliwy z oliwek
kilka łyżek mąki pszennej grubej do podsypania j.w.
Farsz:
musztarda francuska
cebula duszona na oleju
opakowanie parówek sojowych classic
Wykonanie:
Składniki ciasta wymieszałam, wyrobiłam. Podsypywałam mąką gruboziarnistą - bardzo grubą.
Odstawiłam na 15 minut do wyrośnięcia.
Podzieliłam na pół, znowu na pół. Łącznie 16 sztuk.
Każdą wyrobiłam, rozwałkowałam.
Kolejno nakładałam: łyżeczkę musztardy francuskiej, łyżeczkę duszonej cebuli, kawałek parówki sojowej.
Zalepiłam, układałam złączeniem pod spód.
Odstawiłam do wyrośnięcia na 30 minut w ciepłym miejscu.
Piekłam 40 minut w 220 stopniach.
Dzięki temu, że przydarzyła się mi taka łódeczka widać doskonale zawartość:
Pyyycha! Polecam!
Smacznego !!!
Mężowi sie spodobało, wiec zaczynam robić,pozdrawiam
OdpowiedzUsuńKarola
Pozdrowionka!!! Powodzenia!
Usuń