Całe ziarna czerwonego pieprzu nadają bardzo ostry smak. Jest to chlebek dla odważnych.
Aromat wiejskiego chlebka z zaskakującą nutą. Mi bardzo smakuje.
Kapitalny z masłem i plastrem pomidora .
JEŚLI NIE MASZ PEWNOŚCI: NIE PIECZ GO !
Składniki:
1,5 kubeczka mąki do przesiewania z Ikea = jakieś 500 g
1 łyżeczkę soli
1/2 łyżeczki cukru
1 opakowanie 7 g drożdży instant
około 1 szklanki wody
1 łyżka pieprzu czerwonego2 łyżki oliwy aromatyzowanej z nadziewanych papryczek, suszonych pomidorów w zalewie lub oliwy z oliwek
Wykonanie:
Wymieszać składniki, wyrobić.
Piec w garnku żeliwnym lub foremce w 220 stopniach do złotej skórki.
SMACZNEGO !!! ;)))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz