niedziela, 25 listopada 2012

Ciasteczka twarogowo-roszponkowe :)



Niby ciasteczka, ale smakują jak paluchy. Słony posmak. 
Można je posypać makiem, sezamem, aż czuję zapach kminku..., którego nie dodałam ...
Śliwka swoimi scones zainspirowała mnie dzisiaj do małych kombinacji.



Składniki:

300 g mąki pszennej użyłam 750 z Młyna Wilkanowo
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru
35 g masła 
80 g twarogu z kostki półtłustego
100 ml mleka sojowego
około 100 ml wody
spora garstka rukoli orzechowej

Wykonanie:

Ze składników zagnieść ciasto. Rozwałkować. Wycinać małą szklanką kółeczka.




Ułożyć na blasze. Piec w 200 stopniach około 30 minut.







Polecam.!

Smacznego!!!

3 komentarze:

  1. Hmmmy brzmi i wygląda zachęcająco :) a czy możesz powiedzieć ile sztuk ciasteczek wyszło z podanej ilości składników? Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. 26 sztuk. Ciasto wałkowałam dosyć grubo i wyszły jak małe bułeczki. Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Witam, nominowałam Twój blog do zabawy Liebster Blog, zapraszam do pobrania pytań z mojego bloga i dalsze przekazanie zabawy :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...