Pachnący prawdziwym chlebem! Aromat, konsystencja - marzenie!
Robię go bez przerwy, aż dziwne, że jeszcze go nie opisałam!
Składniki:
350 g mąki żytniej 720 (proporcje mąk dowolne)
150 g mąki orkiszowej
około 1 szklanki wody
1 łyżeczka soli
2 czubate łyżki słonecznika
2 czubate łyżki zakwasu żytniego
Wykonanie:
Wymieszać do uzyskania brei.
Przełożyć do foremki. Odstawić na kilka godzin w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Piec w 200 stopniach 30 minut.
Pyyycha!!!
Polecam!!!
Smacznego!!!
Oj oj oj muszę wypróbować, bardzo lubię chleb orkiszowy, ja niestety nie mogę go jeść ale rodzinka się ucieszy :)
OdpowiedzUsuńwww.ciastowo.blox.pl
uwielbiam chleb orkiszowy a ten wygląda bardzo smakowicie, pozdrawiam
OdpowiedzUsuńBył. Już upiekłam następny - taki sam. Statystyki są zatrważające... Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń