środa, 2 stycznia 2013

Placek z makiem z automatu. Bez jajek, bez mleka.



Sobotni placor pieczony przez mojego mężusia.

Składniki:

320 ml mleka sojowego
500 g mąki pszennej 500 użył z Młyna Wilkanowo
1 opakowanie 7 g drożdży liofilizowanych
5 łyżek brązowego cukru
1.5 łyżeczki soli
6 łyżek oleju
1/2 filiżanki maku
100 g rodzynek lub żurawiny

Wykonanie:

Składniki kolejno włożyć do automatu. Nastawić na 3 h 20 minut. 
I wszystko. 







Pyyycha!!!

Polecam!!!

Smacznego!!!

4 komentarze:

  1. Taki mąż to prawdziwy skarb :) Placek wygląda niepozornie, ale wyobrażam sobie jak musi smakować. Żurawina, mak, pysznie wyglądające, aksamitne ciasto... Mniam, połączenie idealne. Wypieki bez jajek i mleka są inne, bardziej bogate w smaki, muszę spróbować tego cuda póki zima :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Skarb musiał się przystosować ;)) U nas ten placek ze zmiennymi dodatkami funkcjonował cały rok. Pozdrawiam.

      Usuń
  2. Wygląda smakowicie! Zdolny mąż!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zawsze lubił gotować ale kiedy zachorowała moja mama sam przez pierwsze dwa lata sam prowadził dom... Ja przypalałam wodę i miałam paraliż organizacyjny. Pozdrawiam!

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...