sobota, 19 stycznia 2013

Ratatouille zwane po polsku ratatuj.



Pyszny farsz, którym wypełniłam bułeczki miseczki.
Dobrze upieczony, aromatyczny. No i oczywiście: produkcji mojego męża!

Składniki:

Pokrojone w kostkę dwa średnie bakłażany
Cukinia
Seler naciowy ( 5 łodyg)
Natka pietruszki
Rozmaryn, ząbek czosnku
Pomidory bez skórek ( 2 puszki)
Sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Pokrojone bakłażany solimy, wrzucamy na rozgrzaną patelnię, z odrobiną oliwy.
Po 10 min dodajemy selery naciowe (kawałki mniej więcej 1cm), po kolejnych 10 min wzbogacamy mieszankę cukinią (małe kostki ze skórką ).
Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy pomidory z puszki, suszony rozmaryn, pokrojoną natkę, łyżkę masła oraz pieprz i sól do smaku, delikatnie mieszamy i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 C na 45 min.



Ale było pyszne!!!

Polecam!!!

Smacznego!!!

2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...