niedziela, 12 maja 2013

Surówka ze słodkich wiosennych kwiatków :)




Słodkie, aromatyczne, zdrowe i dla niedowiarków: bezpieczne!

Wybrałam kwiatki o aromatach deserowych. 
Szczególnie polecam do oczyszczenia organizmu, dla trądzikowców (mniszek, bratek), itp.

Raz spróbujesz i uzależnisz się od testowania coraz to nowych smaków i aromatów.

Wszystkie wybrane przeze mnie kwiateczki pochodzą z mojego ogródka. 
Nie były nawożone nawozami sztucznymi ani pryskane. 

Składniki:

płatki tulipana
kwiatki mniszka (bez zielonej części - jest lekko gorzkawa)
fiołki
niezapominajki
pierwiosnek - prymulka





 

Pyyycha!!!


2 komentarze:

  1. Kasiu, niezapominajki nie są do jedzenia! Nie dosyć że mogą zaszkodzić, to jeszcze są obrzydliwe w smaku.Odsyłam tutaj po dokładne info
    http://pinkcake.blox.pl/2011/05/Czy-niezapominajki-sa-jadalne.html

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To co to są za kwiatki? Całe życie myślałam, że rosną u mnie niezapominajki... Małgosia napisała, że są obrzydliwe w smaku a te moje, przecież jadłam - słodziutkie. Słodziutkie są też ich łodyżki... No to biorę się za klucz do oznaczania roślin! Dzięki za cynk!

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...