Dlaczego jogurt owsiany - już pisałam Tutaj.
Walory zdrowotne zachęcały mnie do kombinacji, ponieważ smakowe pozostawiały wiele do życzenia.
Ale kolejno.
Wieczowem: szklankę płatków owsianych zalałam w słoiczku wodą kilka centymetrów ponad poziom płatków.
Rano: zmiksowałam bardzo dokładnie.
Płatki owsiane zwykle kiedy robię owsiankę - solę.
Już wieczorem zaczęłam podjadać soląc w miseczce. Szczypta soli zmienia całkowicie smak!
Nie dodaję soli do jogurtu, ponieważ zatrzymałabym fermentację.
Jogurt jest idealny z wiśniami. Nie trzeba dosładzać!
Dysponuję wyłącznie mrożonymi wiśniami. Rozmrożone - zmiksowałam ale nie trzeba miksować na papkę. Bardzo przyjemne są kawałki owoców.
Na śniadanko zjadłam przepyszny jogurt soląc szczyptę i mieszając pół na pół z owocami.
Smacznego!!!
Organizator: kikimora
Domowy jogurt owsiany brzmi smakowicie :) Bardzo ładny ma kolorek, a i w smaku pewnie świetny.
OdpowiedzUsuńKoniecznie muszę spróbować.
OdpowiedzUsuń