sobota, 16 lutego 2013

Trufelki bajaderki.

Sympatyczne "ciasteczka" na jeden kęs. Delikatnie chrupiące. Można zrobić ze wszystkiego i w każdych warunkach - nie wymagają pieczenia.


Składniki:

2 małe opakowania herbatników 
kawałek chałwy
10 suszonych śliwek
1/2 czekolady (można dodac łyżkę masła)
opakowanie płatków migdałowych
ewentualnie odrobina dowolnego mleka dla poprawy zlepialności

Wykonanie:

Herbatniki utłukłam pałką w misce w miarę drobno, wymieszałam z chałwą, wsypałam płatki migdałowe nie miażdżąc ich.. Rozpuściłam czekoladę (chłopcom bardziej smakuje wersja z odrobiną mleka), dodałam pokrojone w drobną kostkę śliwki. 
Uturlałam kuleczki - i już.







Smacznego!!!

2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...