wtorek, 26 lutego 2013

Smarowidło: soczewica, kapusta, cebulka.



Narobiliśmy w sobotę górę pierogów, ale jeszcze zostało strasznie dużo farszu. 
Pierogi, smarowidło, jeszcze na paszteciki wystarczy. Potem dłuuugooo na soczewicę i kapustę nie spojrzymy... a Babcia Marysia wielkie wiadro kapusty kupiła...
Niestety naszej kapury już nie ma. Nie mamy swojej piwnicy i takie przechowywanie nie u siebie się nie sprawdza.

Składniki: 

w równych ilościach:
ugotowana kapusta kiszona
ugotowana czerwona soczewica
smażona cebulka

sól, pieprz, słodka papryka wędzona

Wszystko zblendowane, przyprawione do smaku, rozsmarowane na świeżutkim chlebku.



Pyyycha!!!

Smacznego!!!

Pasty i smarowidła

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...