Bezpiecznie mogą go używać "cholesterolowicze".
Świetny do sałatek.
Uwielbiamy w burgerach wymieszany z kroplą ketchupu.
Składniki:
1 szklanka ciecierzycy z puszki
1/2 lub 1 szklanka oleju (ilość zależna od przeznaczenia - do burgerów więcej)
sok z 1 cytryny
2 łyżeczki musztardy sarepskiej
2 zgniecione ząbki czosnku
1/3 łyżeczki mielonego pieprzu (najlepiej białego)
Bardzo dokładnie blendujemy. Do przegrzania sprzętu.
A oto co na mnie czycha za kwiatkiem kiedy chcę pstryknąć fotkę przy dobrym porannym słoneczku:
Jestem złośliwa i cieszę się, że majonez był trochę ostry! :)))
takiego jeszcze nie jadłam! :)
OdpowiedzUsuńooo, jadłam już taki z serka wiejskiego, ale z ciecierzycy jeszcze nie ;)
OdpowiedzUsuńDo tej pory robiłam podobny z fasoli, dobrze wiedzieć, że z ciecierzycy też da radę ;)
OdpowiedzUsuńOdjazdowy, muszę zrobić!
OdpowiedzUsuń