sobota, 7 września 2013

Cukinia z suszonymi pomidorami, pieczarkami i koperkiem.

W naszym małym ogródku są teraz cukinie, dynie, kilka patisonów, kilka pomidorów. 
No może jeszcze kilka główek czosnku. 

Będzie też jeden hicior - ale to na razie tajemnica.

Żeby te cukinie "spaść" potrzeba będzie dużo pomysłów na różne smaki. 
Jak tylko chłopcom się "przejedzą" to zostaniemy z niezłym zapasem!

Składniki:

1 cukinia
20 dag pieczarek
1 pęczek koperku
kilka suszonych pomidorów z zalewy
sól, pieprz
olej kujawski "czosnek" (gotowy z kawałeczkami czosnku)

1 opakowanie ugotowanego makaronu durum (trzy kolory)

Wykonanie:

Cukinię kroimy na grube plastry, obieramy ze skórki i wydrążamy gniazda nasienne, następnie grillujemy na patelni, delikatnie skropionej olejem kujawskim z czosnkiem. Gdy zmięknie, podlewamy wodą, przyprawiając pieprzem i solą. Po kilku minutach dodajemy drobno pokrojone pieczarki oraz suszone pomidory i świeży koperek, gotujemy jeszcze kilka minut i gotowe.   



Gorąco polecam, bo warto.

Pyyycha!!!

Wegetariańskie Śniadania

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...