W naszym małym ogródku są teraz cukinie, dynie, kilka patisonów, kilka pomidorów.
No może jeszcze kilka główek czosnku.
Będzie też jeden hicior - ale to na razie tajemnica.
Żeby te cukinie "spaść" potrzeba będzie dużo pomysłów na różne smaki.
Jak tylko chłopcom się "przejedzą" to zostaniemy z niezłym zapasem!
Składniki:
1 cukinia
20 dag pieczarek
1 pęczek koperku
kilka suszonych pomidorów z zalewy
sól, pieprz
olej kujawski "czosnek" (gotowy z kawałeczkami czosnku)
1 opakowanie ugotowanego makaronu durum (trzy kolory)
Wykonanie:
Cukinię kroimy na grube plastry, obieramy ze skórki i wydrążamy gniazda nasienne, następnie grillujemy na patelni, delikatnie skropionej olejem kujawskim z czosnkiem. Gdy zmięknie, podlewamy wodą, przyprawiając pieprzem i solą. Po kilku minutach dodajemy drobno pokrojone pieczarki oraz suszone pomidory i świeży koperek, gotujemy jeszcze kilka minut i gotowe.
Gorąco polecam, bo warto.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz