wtorek, 10 września 2013

Dżem z brusznicy.


Moja babcia taką borówkę jesienią przygotowywała z myślą o obiedzie w Niedzielę Wielkanocną.

Przypomniała mi o niej wspominana wcześniej książka Łukasza Łuczaja  "Dzika kuchnia".

Borówkę brusznicę kupiłam na targu pod Gubałówką. Jest to więc przepyszna pamiątka z wakacji :)))

Składniki:

2 litry owoców borówki brusznicy
4 jabłka
1 1/2 szklanki cukru

Wykonanie:

Borówkę wypłukaną lekko zgniotłam w garnku. Zagotowałam. Wsypałam cukier. Dodałam pokrojone w grubą kostkę jabłka. W zależności od żądanej konsystencji tak długo należy gotować.
Wrzącą nalewałam do słoiczków, które natychmiast zakręcałam.



Pyyycha!!!

Zapasy na zimę - I edycja 2013 Zielnik Kuchenny 2013 

3 komentarze:

  1. I etap konkursu "Comfort food - jedzenie na pocieszenie" PizzaPortal.pl i Duszlak.pl został rozstrzygnięty!

    Wybraliśmy 20 najlepszych wpisów, które przeszły do II-go etapu, wśród nich znalazł się również Pani blog! Gratulujemy!!!

    Jednocześnie zapraszamy do wzięcia udziału w głosowaniu, które trwa do 30 września (włącznie) na stronie blogu comfortfood.pl - http://www.comfortfood.pl/category/konkurs/ Wpis z największą ilością popularnych "like-ów" otrzyma atrakcyjną nagrodę główną - smartfon Sony Xperia J. Zapraszamy do zabawy!

    OdpowiedzUsuń
  2. Proszę autora bloga o kontakt mailowy do patrycja.mazurczak@deliveryhero.com w celu weryfikacji bloga biorącego udział w konkursie "Comfort food - jedzenie na pocieszenie".

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...