piątek, 19 lipca 2013

Smarowidło z pieczarek i bobu.




Takie cosik na śniadanko.
Zdało egzamin - chłopcy zjedli z apetytem!

Składniki:

niepełna szklanka gotowanego bobu
2 łyżki smażonych na oleju pieczarek
kawałeczek pieczonej papryczki chili (lub odrobina w proszku)
1 łyżka siemienia lnianego
1 czubata łyżka pestek słonecznika
1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
sok z 1/2 cytryny
świeżo mielony pieprz
sól


Wykonanie:

Ugotowany do miękkości w osolonej wodzie bób ( ze skórką) zblendowałam z pozostałymi składnikami.
Przyprawiłam.




Pyyycha!

Wegetariańskie menu dla przedszkolaka Akcja Ogryzek - kreatywne wykorzystanie resztek!    Wegańska pasta kanapkowa

Z dziećmi i dla dzieci  Weganimy ZDROWO!Nakarm Cukrzyka latem

9 komentarzy:

  1. Uwielbiam takie domowe smarowidła! Ciekawi mnie to połączenie smaków ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. pychota - jutro robię ;-)
    http://sierotkamarysiawkuchni.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. genialne, na pewno wyprobuję

    OdpowiedzUsuń
  4. Super- przemyciłaś same wspaniałe, niezbędne dla zdrowia produkty odżywcze.
    Podziwiam za pomysł Lucyna http://podstawybiznesu.pl/biznes-w-internecie-sukces/Lucy

    OdpowiedzUsuń
  5. Hej, chętnie wypróbowałabym Twój przepis. Siemię lniane mielone czy w pestkach? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja dałam pesteczki. I tak się zmieliło :))

      Usuń
  6. O, uwielbiam pieczarki, wiec pisze sie na wszystko je zawierajace :)

    Dziekuje za udzial w akcji!
    Kasia
    lejdi-of-the-house.bloog.pl

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo fajne smarowidło :)

    Mam prośbę - jeśli nadal chcesz dodać przepis do akcji Nakarm Cukrzyka, wstaw jej baner do wpisu

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...