Tym razem pasta ze składników "gotowcowych".
Pasta z ciecierzycy jest luźniejsza, niż gdy bazą są orzechy lub słonecznik.
Polecam miksowanie wszystkiego co Wam wpadnie w ręce.
Można odkryć ciekawe kombinacje :)
Bułki zrobiłam według przepisu na burgerowe buły.
Składniki:
1 puszka ciecierzycy (moja była gotowana na parze - ale niekoniecznie)
3/4 szklanki niesolonych oliwek bez pestek
6 ząbków czosnku w zalewie chili
4 plastry suszonych pomidorów w zalewie olejowej
3 łyżki octu balsamicznego
1 łyżeczka orzeszków pini
1 łyżka musztardy sarepskiej
4 listki bazylii
sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Zblendowane.
Ładnie tu i pasta pyszna, często jadam ciecierzycę :)
OdpowiedzUsuńDziękuję! Zapraszam częściej! Pozdrawiam :)
Usuń