piątek, 6 czerwca 2014

Pasta: ciecierzyca, oliwki, pomidory...


Tym razem pasta ze składników "gotowcowych".
Pasta z ciecierzycy jest luźniejsza, niż gdy bazą są orzechy lub słonecznik.
Polecam miksowanie wszystkiego co Wam wpadnie w ręce.
Można odkryć ciekawe kombinacje :)

Bułki zrobiłam według przepisu na burgerowe buły.

Składniki:

1 puszka ciecierzycy (moja była gotowana na parze - ale niekoniecznie)
3/4 szklanki niesolonych oliwek bez pestek
6 ząbków czosnku w zalewie chili
4 plastry suszonych pomidorów w zalewie olejowej
3 łyżki octu balsamicznego
1 łyżeczka orzeszków pini
1 łyżka musztardy sarepskiej
4 listki bazylii
sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Zblendowane.


Smacznego.

Dania na zimno - czyli co jeść w upalne dni

2 komentarze:

  1. Ładnie tu i pasta pyszna, często jadam ciecierzycę :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję! Zapraszam częściej! Pozdrawiam :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...