Idealne na rozpoczęcie dnia.
Podane na ciepło na pieczonym bakłażanie.
Polane delikatnym sosem czosnkowym zrobionym na mleku sojowym.
suche:
1,5 szklanki mąki pszennej (użyłam resztki 500 i 650 - tak pół na pół)
1/3 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki sody
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki pestek słonecznika
1/2 szklanki oliwek (w całości - niesolone)
1/2 szklanki pieczonych lub duszonych pieczarek pokrojonych w kostkę
1 łyżka ziół prowansalskich
mokre:
3 plastry ananasa pokrojone na kawałki (1/2 cm :)))
1/3 szklanki pokrojonych suszonych pomidorów z oleju
1/3 szklanki oleju - zalewy z pomidorów
2 łyżki octu
do 450 ml mleka sojowego niesłodzonego
Wykonanie:
W misce zmieszałam składniki suche. Dokładnie wymieszałam łyżką.
W naczynku z podziałką zmieszałam mokre uzupełniając mlekiem do 450 ml.
Przelałam płyn do miseczki ze składnikami suchymi i wymieszałam łyżką do połączenia.
Przełożyłam do naoliwionych foremek.
Piekłam 20 minut w 180-200 stopni do suchego patyczka.
Przepięknie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńDzięki! Dobre były... :)))
Usuń