niedziela, 14 grudnia 2014

Dla tych co nie lubią zielonych szejków




Prawda prawdziwa, że najlepiej czuję się nie jedząc gotowanego...
Zielone szejki lubię, chociaż nie wypiję każdego :)
Taki mus uwielbiam już na śniadanie. Potem nie oszczędzam go też w różnej kombinacji.
Jest idealny z każdych owoców. 
Najłatwiej rozpocząć przygodę z zielonymi szejkami od dodawania małej ilości zieleniny zwiększając jej ilość stopniowo z dnia na dzień.

Składniki:

banan
jabłko lub 2 gruszki (jabłko lubię ze skórką, gruszki obieram)
2 gałązki jarmużu (bez środkowego badylka)
sok z 1 cytryny
sok z 2 pomarańczy

Wykonanie:

blendu, blendu

 Z tej porcji wychodzi calutki kufelek :)))


2 komentarze:

  1. Uwielbiam takie szejki :) Moja ulubiona kompozycja to szpinak-banan-ananas-pomarańcza :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Witaj!

    Zapraszamy Cię do założenia konta na nowo powstałej stronie kulinaria.flyb.pl, która jest katalogiem polskich blogów kulinarnych oraz portalem społecznościowym dla miłośników tematu. Na naszej stronie możesz zawierać nowe znajomości, udostępniać treści innym użytkownikom, komentować i dodawać do ulubionych inne wpisy, a przede wszystkim dodać swojego bloga do naszego agregatora, który będzie pobierał jedno zdjęcie, tytuł i maksymalnie pierwsze 50 słów z Twoich wpisów. Nasz portal to świetne miejsce do pokazania swojego bloga kulinarnego oraz zawarcia nowych znajomości.

    Pozdrawiamy
    Zespół portalu FlyB
    kulinaria.flyb.pl

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...