niedziela, 2 czerwca 2013

Twarożek migdałowy.



Oj, jak dawno go nie robiłam! 
Na urodzinach Puszki nie mogłam odkleić się od przepysznego twarożku. 

Pierwszą wersję zrobiłam według jej przepisu, ale wtedy mnie olśniło!

Szklankę migdałów zalałam sokiem z ogórków ponad ich poziom.
Odstawiłam na dobę.
Potem łatwo się obrały. Nie wyskakiwały z koszulek, ale poszło ok.
Zabrudzony sok wylałam.
Migdały zblendowałam z 1 ogórkiem kiszonym obranym ze skórki i niewielką ilością soku z ogórków.

 



Dooobre!


Weganimy ZDROWO!

6 komentarzy:

  1. przyznam się bez bicia że z migdałami twarogu jeszcze nie robiłem więc trzeba będzie wypróbować - dziękuje :) i miłej niedzieli życzę

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję! Twarożek naprawdę polecam! Serdecznie pozdrawiam!

      Usuń
  2. Muszę spróbować takiego twarożku :)

    OdpowiedzUsuń
  3. U mnie też często na śniadanie jest taki twarożek - z rzodkiewkami i szczypiorem :) Twarożek migdałowy jest przepyszny.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ojejku! Zapomniałam o szczypiorku! :))) Pozdrawiam!

      Usuń
  4. Dzień dobry, jestem zainteresowana współpracą z Pani blogiem, proszę o kontakt wspolpraca@armadeo.pl

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...