poniedziałek, 12 października 2015

Pasta kanapkowa.


Słonecznik, pestki dyni, siemię lniane - baza.
Wszędobylskie suszone pomidory. Mniam, mniam. Jakoś nie mogę bez nich się ostatnio obejść :)
Ogóreczki, "były" małosolne ale trzeba było się już ewakuować z kamieniaczka bo przekisły lekuchno :)
Taki mix - sobotnie "sprzątanie" na śniadanie a przed zakupami :) 
A swoją drogą "królewskie" jedzonko" pasta i chlebek prosto z piekarnika. Polecam!

Składniki:

1 szklanka pestek słonecznika
1/3 szklanki pestek dyni
1/3 szklanki siemienia lnianego
6 sporych kiszonych ogórków
4 kawałki suszonych pomidorów z olejowej zalewy
sok z 1/2 cytryny
sól, pieprz

Wykonanie:

Blendujemy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...