sobota, 1 czerwca 2013

Pasta z suszonych pomidorów na nerkowcach :)))


Ja pierniczę, jakie to dobre!

Użyłam suszonych pomidorów solonych od Skworcu - suchych - nie z zalewy.
(Leżały w szafce i czekały na swoją kolej lub aż kogoś natchnie). 

Namoczyłam na kilka godzin szklankę nerkowców i 5 kawałków pomidorów. 
Zalałam ciepłą wodą ponad poziom orzechów. 
Potem tylko zblendowałam  wszystko razem - z wodą i już!
Im więcej pomidorów tym będzie bardziej słone. Jak ma być delikatniejsze - to trzeba wziąć mniej.


Pyyycha!!!!

Wegetariańskie menu dla przedszkolaka RAW FOOD -  21 dni bez gotowaniaWeganimy ZDROWO!

4 komentarze:

  1. Muszę to zrobić, bo wygląda pysznie!!!
    Pozdrawiam ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mam bio suszone pomidory bez zalewy, a do teraz nie wiedziałam po co je kupiłam ... :D

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...